ТРИБУНА

Премиерът разкри обмисля ли да подаде оставка и кога може да стане това

„Всичко е завързано, цените на горивата падат. Тези държави, които добиват петрол и газ са богати – те държат пазара. Редно е да помолим КЗК да накара компаниите да публикуват всеки ден как си формират цените. Такова решение виждам аз“ Така коментира премиера Борисов пред бТВ проблемът с цените на горивата.

„Цените се вдигат, но и заплатите се вдигат. Мерки са взети. В новия бюджет е заложено 10% увеличение на заплатите – 150 млн. повече за хората с увреждания, 20 млн. повече за култура, няма какво тук да изброявам.“, обясни той.

„За 10 път ще кажа. Извиних се за думите на Валери Симеонов. С какво да се припознавам вече. Във всяка една сфера се повишават доходите. “ Така реагира Борисов на въпроса дали се припознава в обидните думи на Валери Симеонов към майките на децата с увреждания. „Като става въпрос – коя партия върза електромерите на хората с „Мариците“, кога падна КТБ? Сега няма защо да подавам оставка. Надявам се след като сега цените на горивата падат – и протестите да спрат. Ако един от параметрите на държавата не беше добър, тогава можеше да се говори за оставка.“, обоснова се той.

„Две години управляваме и две години не могат да ни стигнат. Кой е първа политическа сила? ГЕРБ! Благодаря!“ Така коментира Борисов спадналия рейтинг на ГЕРБ. „БСП не може да достигне нивото, за което парадира.“

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top