ТРИБУНА

БСП иска отнемане на българските паспорти, дадени без основание на чужденци

За установяване на случаите на получено без основание българско гражданство от чужденци и отнемане на дадените паспорти се обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова днес.

От миналата седмица в Държавната агенция за българите в чужбина се разследва корупционна схема при издаването на документи за български произход на чужденци. Според Нинова хората, получили български паспорти без основание, трябва да бъдат идентифицирани и открити, след което да започне процедура на отнемане.

„Това правителство продава българската идентичност и трябва да си ходи“, каза Нинова. Тя отново се обяви за предсрочни парламентарни избори. Според Нинова след скандала с българското гражданство „няма да видим Шенген“.

БСП няма да участва в регистрацията за кворум в парламента при гласуването на бюджетните закони за 2019 г. Социалистите предлагат алтернатива на бюджета, според която минималната работна заплата да бъде 640 лева от 1 януари, а максималният осигурителен доход – 3900 лева. Сред предложенията са прогресивно подоходно облагане, данъчни облекчения за семейства с деца и диференцирана ставка на данък добавена стойност.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top