ТРИБУНА

Бойко Борисов се размечта да сме домакини на Световното първенство по футбол през 2030 г.

Ще предложа на колегите от Гърция, Румъния и Сърбия да кандидатстваме заедно за домакини на Световното първенство по футбол през 2030 година. Това заяви българският премиер Бойко Борисов на съвместна пресконференция с лидерите на трите балкански държави и израелския премиер Бенямин Нетаняху в Евксиноград.

Борисов обясни идеята си с това, че тази година България и Италия вече са домакинствали на Световното първенство по волейбол. Той представи въпросната идея като част от по-широките ни разговори в сферата на газовите доставки и инфраструктурата. За да онагледи откъде ще идва газ и какво ще се прави като магистрали, премиерът разпъна хартиена карта. Той посочи къде ще е силно прокламираният от него хъб „Балкан“, че ще може да вземем втечнен газ от Александруполис, както и, че ще свържем Александруполис с АМ „Тракия“ и АМ „Марица“, както и ще се оптимизира жп линията между гръцкия град и Бургас.

Остава въпросът дали до 2030 година България ще има поне един стадион, с който да може да кандидатства за най-големия футболен форум, след като има такива планове за пътна и газова инфраструктура.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АЧЕВ

Actualno.com

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top