ТРИБУНА

Индонезийски самолет със 188 души се разби край Джакарта

Пътнически самолет „Боинг 737″на индонезийската компания „Лайън еър“ се разби в морето минути след излитането от международното летище на Джакарта, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

 

В самолета е имало 188 души – 178 възрастни пътници, едно дете, две бебета, двама пилоти и петчленен кабинен екипаж, каза представител на гражданската авиация. Не се съобщава за оцелели, нито за вероятна причина за катастрофата.

 

Министерството на външните работи няма данни българи да са били на борда на самолета, няма и сигнали от българи за техни близки, които са в региона и с които няма връзка. Посолството в Джакарта е на линия за всякакви сигнали, каза външният министър Екатерина Захариева пред Би Ти Ви.

 

„Преди да изчезне от радарите, самолетът поиска да се върне обратно“, добави той. „Намерихме спасителни жилетки, мобилни телефони и отломки от самолета“, каза говорител на индонезийската агенция за спасяване и издирване. Фюзелажът вероятно е на морското дъно, на дълбочина около 35 метра, уточни той.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top