СВЯТ

Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли подаде оставка

Ники Хейли е подала оставка като посланик на САЩ в ООН, съобщи Ройтерс, цитирайки информиран източник.

Според BBC решението й да се оттегли е дошло изненадващо за администрацията на президента Доналд Тръмп. Хейли представлява Съединените щати в ООН от януари 2017 г., като преди това е била губернатор от Южна Каролина.

Президентът Тръмп обяви в Twitter, че се готви за „важен анонс с моята приятелка посланик Ники Хейли в Овалния кабинет“. Тръмп съобщи, че е приел оставката на Ники Хейли като посланик на САЩ в ООН. Тя ще напусне този пост в края на годината,
предаде Ройтерс.

Той добави, че тя му е казала преди шест месеца, че в края на тази година или след двугодишен период от поемането на поста ще напусне, за да има повече време за личните си дела.

Според него Ники Хейли е свършила невероятна работа. Тръмп изрази надежда Хейли да се върне в администрацията на различна позиция.

Хейли заяви, че няма да се кандидатира за президент на изборите през 2020 г., а ще води кампания в подкрепа на американския лидер.

По-рано днес неправителствената организация Citizens for Responsibility and Ethics призова да се проведе разследване на седем частни полета на Хейли през 2017 г., които са били заплатени от бизнесмен от Южна Каролина. Полетите са били между Вашингтон, Ню Йорк и три града в Южна Каролина. Според организацията полетите са на стойност 24 000 долара.

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top