РАЗСЛЕДВАНЕ

МЪЛНИЯ В СВОБОДНАТА ТРИБУНА! Откриха СПИН в столично УЧИЛИЩЕ!

Шокираща информация витае сред столичните училищни среди. Рутинна медицинска проверка установила, че СПИН върлува в гимназия в София, научи репортер на Свободната Трибуна в България. По непотвърдена информация тийнеджърите правели безразборен секс, с който си предавали болестта неусетно. Неслучайно подрастващите са най-застрашената група в обществото. Въпреки редовните антиспин кампании в училищата и уроците в часовете за превенция и опасностите от венерически болести, процентът на младежите, заразяващи се със смъртоносната болест, прогресивно расте, смятат специалисти.

„Нашите деца са най-застрашени, защото те правят секс по на 12-13 години – дайте да си говорим честно! Те си казват – е, няма как да хвана СПИН , партньорът ми не е бил с повече от 2-3 или нещо подобно! Те НЕ знаят какво е презерватив! А и да знаят, емоцията им е водеща и постоянно четат списания, вестници и филми с неМорално съдържание!

Малка Велика България е осята със СПИН ! По време на турското робство 500 години, ни е спасила силната вяра, сега може да ни запази САМО СИЛНИЯ МОРАЛ И НИЩО ДРУГО,  за да не станем като в Африка – всеки втори да е болен и бебетата им – също!”, пишат във форумите притеснени родители.

По-голямата част от младите хора, инфектирани с ХИВ, не знаят, че са носители на вируса. Поради опустошителния ефект на стигмата и дискриминацията, свързани с ХИВ/СПИН, откриването на положителния ХИВ-статус може да нанесе повече вреда отколкото полза за отделния млад човек, ако не са достъпни адекватни услуги, които да предоставят консултиране, грижи и подкрепа. Младите хора, живеещи с ХИВ, имат нужда от психологическа подкрепа и от услуги, които да са съобразени с техните специфични нужди и да им помогнат да се справят с диагнозата, с нейното споделяне; с придържането към лечението; с въпросите, свързани с майчинството и с взаимоотношенията с партньора; с постигането на финансова стабилност; с подготовката за живота с ХИВ, който им предстои, съветват специалитите.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top