ДНЕС

Адвокат Незрет Баучев: Обезпокоителни новини в Сърбия?!?

Сръбският президент Александър Вучич е издал заповед за Пълна бойна готовност на сръбската армия и на специалните полицейски сили. Повода е завземане на ВЕЦ от косовските специални сили, около езеро Гази воде.

Лошо. Отдавна не съм правил анализи. Но сега наистина съм обезпокоен, защото това вече ни е на самите врати, написа на стената си във фейсбук прависта от гърменското село Дебрен, Незрет Бабучев който работи от много години в столицата .

За всеки нормално мислещ човек е Ясно Кой и ЗАЩО прави такива провокации. Това е както се казва в правото ноторно известни факти (факти които не подлежат на доказване).

 Според мен , пише адвокат Бабучев ,има сериозен шанс за МИР. Противно на елементарното мислене на някои хора обременено с предразсъдици(което пречи на обективната оценка и анализ). Ситуацията си е доста сложна и комплицирана. Ясно е ,че има опит албанците да бъдат използвани като капсул детонатор за дестабилизация на Балканите. Само ,че и самите албански лидери сега също са наясно че са използвани и не желаят да стават пушечно месо. Точно за това бяха и протестите против премиера Еди Рама, защото не споделя Великоалбанските имперски амбиции да стават по силов сценарий и то в услуга само на САЩ. Двуличието на щатската димпломация е ясна на всички трезво мислещи хора. Метафорично казано , Те ти се правят на „Приятели” , нооо дават ножа на твоя враг и му намигат да действа.Това важи в пълна сила и в днешните албански лидери Хашим Тачи(президент на Косово) и Еди Рама(премиер на Албания). И те го знаят много добре. Идеята на Тачи , доброволно след референдуми и решение на местните парламенти да има корекция на границите по етнически принцип е в интерес на обикновените сърби и албанци ( включително бошняци), защото те наистина страдат. Северно Косово където мнозинство са сърбите да премине към Сърбия , а долината на Прешево(където мюсюлманите са мнозинство косовари и бошняци) да мине към Косово. Правилно каза , че така страдат сърбите в северно Косово , да са под косовска власт, страдат и косоварите в Прешево и околностите че са под сръбска власт. Но НЕ НЕ И НЕ. Веднага косовската опозиция е против такива неща. Същата Мафия , направи и недопустима провокация преди месеци- нападна вярващи християни сърби на път към църква. Това е ПОЗОР. Естествено тези провокации са добре съгласувани с външни разузнавателни централи.Да според хората с предразсъдъци Тачи е ЛОШ и Еди Рама са ЛОШИ?!? Ноооо ако ги махнат „Господарите в сянка” ще дойдат ОЩЕ ПО ЛОШИ ХОРА.С други думи за този етап по скоро са необходимото Зло. Защото избора е между по малкото зло и по голямото зло. Тук добро НЯМА. За пълно щастие да не говорим.В Косово взеха най ценното комбината за цветни метали и рудниците за мед и злато в ТРЕБИЧ, само че е в „правилните ръце” и те не са албански или косовски. Шефа на Мафията Тачи да допусне най голямото съкровище в Косово да не е в негови ръце- Смятайте колко е „независим” и „силен”. В Косово е и най голямата щатска военна база на Балканите. Но като изключа комбината в Требич който се заграби.Няма нито един завод за каквото и да е направен от щастски корпорации. Че Тачи е притиснат е вън от всякакво съмнение , от вътрешни отрепки и от вън, за да се реши на такива крайни мерки.Все пак и те са хора и на тях им се живее. А повечето работят в Европа не в САЩ.

Жалко наистина жалко, България при премиера Борисов направи доста неща и дори немислимото преди години, да бъде посредник между балканските държави и ЕС. В София се събраха всички лидери на Европа и на Балканите и то не е заради хубавите черни очи на Борисов. А за да се предложи геополитически подкуп в размер на 22 млрд евро за инфраструктура ( от които поне 5- млрд са дирекни рушвети).Който беше приет, разбира се- Има ПАРИ има ЛЮБОВ. Така е с много пари се прави и МИР но и ВОЙНА. Лично аз предпочитам с парите да се прави МИР. Гладните кучета от Западните балкани , взеха да се облизват и да гледат с влажен поглед . Премиера Борисов иска МИР , както и мнозинството от нашите граждани. Много точно го каза на балканците- Хайде да не се правим на много велики?!? От толкова много „Величие” сме на последно място по стандарт на живот. За първи път и ЕС се еманципира като самостоятелен геополитически фактор. Да в София се чуха неща от устата на Юнкер които само преди година две биха били немислими за атлантическите папагали. Европа не иска война в Европа , предлага рушвет за да стоят кротко и мъдро и ако са достатъчно Добри Кучета , ще има още кокали , а ако станат образцови кучета ще бъдат приети и в ЕС. Ноооо това с времето. Вярно е че процеса на еманципация на ЕС не е приключил , напротив влиза в опасна фаза на вътрешни деструкция.

Какво правим?!?

Според мен , премиера и президента може пак да си се мразят но тук трябва да си стиснат ръката и да се действа разумно в интерес на България. В понеделник най късно доклад на разузнаването на бюрото и на премиера и президента. Нещо повече искане за разузнавателна информация и от Русия и от САЩ( За да си сверим часовниците). Защо не съм сигурен че нашите служби са на необходимата висота и че имаме оперативни агенти в този регион. Свикване на консултативен съвет за национална сигурност , но без медии и папагали. Това което ще се говори не трябва да е публично достояние. Въпреки вътрешните проблеми в страната Борисов колкото и да не е лесно , трябва да се свика нова конфереция в София , Вучич, Тачи, Еди Рама, Русия , Турция , Еврокомисар по външна политика Могерини, австрийския тарикат също Себастиян Курц. Не знам дали ще дойдат но поне трябва да се опита да се притиснат Тачи и Вучич да не вършат глупости, имаме с какво да им извиваме ръцете. Казва се че ако не са Добри Кучета НЯМА ЕВРО. Няма кокал. Нещо повече както при Костов, така и сега трябва да се заяви че България – Няма да приема бежанци – нито косовари нито сърби. Пълен успех ще има ако дойдат Ердоган и Путин да притиснат Тачи и Вучич. Ноо дори на ниво външни министри – Лавров и Чавушоглу , пак е нещо сериозно.

Ако не дай си се стигне до нов конфликт. Просто не искам и да си мисля как ще бъде притискана малка и слаба България. От Запад, САЩ , от изток Русия . Защото Русия няма да остави Сърбия . А за да окаже военна помощ ще трябва да мине през България. Какво правим?!? При искане за преминаване на бойни транспортни самолети и бойни изтребители?!?Ако не ги пуснем- НЯМА ГАЗ. Забравете за газов хъб и Турски поток.И това е най малкото ще си преминат и без да ни питат. Както минаха и преди за Сирия .Какво ще ги свалим ли?!? Мечтата на откачалките фоби. НЕ няма да се свалят, защото това е ,и означава директна конфронтация . Ще се пуснат. Нооо пък ще ни притискат от Запад. НАТО , как така пускате руски самолети?!? Не знам дано не се стига до такива сценарии. Но ако косоварите завземат Нови територии от Сърбия . Просто сърбите нямат друг избор. Според мен и духовните водачи в България- визирам Главния мюфтия и Патриарха на БПЦ да призоват за МИР на Балканите , както и да поканят духовните глави на Сърбия и Косово. Заради малцина – не си заслужава да се избиват невинни и почтени християни и мюсюлмани. Знам че това е трудно, не си правя илюзии. Но поне да се опита. И нека волята на добрите хора надделее. Все пак България е пример за толерантно съвместно съжителство на местно население християни и мюсюлмани.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top