ТРИБУНА

Йорданов към българите: Силата е във вас, а не в политиците!

Ние гласувахме против промените в Конституцията. И които са правили промените, си носят отговорността за ситуацията, в която сме. ИТН заяви, че тези промени не са полезни, че ще доведат до хаос, че са направени противоконституционно.

Това каза Тошко Йорданов пред медиите след края на срещата с президента и връщането на неизпълнения трети мандат.

Йорданов, запитан дали Димитър Главчев трябва да бъде сменен от поста на служебен премиер, каза, че „това е ангажимент на Президентството кой от какво може да избере“.

Оттам нататък съответния министър-председател си прави сметката. Оценката ми е, че не трябваше да се пипа Конституцията. Време е българите да разберат, че като пращат някакви хора в парламента, които взимат глупави решения, попадаме в таи ситуация.

Йорданов даде пример: Питате ме защо някой, който е карал пиян, е направил ПТП. Питате ме защо е карал пиян!

Като пращате пияни в парламента да взимат решения, като сме толкова безотговорни в решенията си – получаваме това.

Депутатът коментира и назначенията в КС и това, че темата за промените в Конституцията се блокират, а не се разглеждат от съда.

В следващото НС нямам идея как ще изглежда картината, тя зависи от избирателя. Този 50 парламент бе динамичен и постави много въпроси пред избирателя – какви хора се пращат, екзотични хора, хора, които казват едно и правят друго, хора, които взимат интересни решения. На следващите избори, уважаеми български граждани, е добре да си дадете преценка кого да пращате и да си отговорите на въпроса дали съзнавате отговорността, която имате. Силата е във вас, а не в политиците. И да знаете, че с неучастието си или с решението си, това, което се получава, е и ваша отговорност, завърши Йорданов, обръщайки се към народа.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top