ДНЕС

Каракачанов против оставката на Валери Симеонов

Кабинетът си върши работата, оставката на Валери Симеонов означава да падне правителството. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов след Коалиционен съвет на „Обединени патриоти“.

„Изразих моето становище пред г-н Симеонов. Той дълго и нашироко обясни какво е искал да каже и че не е имал предвид да обижда майките. Какво означава оставката на един вицепремиер – падане на правителството. Вчера бях много впечатлен от факта, че г-жа Корнелия Нинова ме призова аз да бъда човекът, който да свали правителството, искайки оставката на Валери Симеонов“, коментира Каракачанов.

Според него, ако Симеонов подаде оставка ДПС и БСП ще се върнат на власт и ще трябва да се разчита на Веселин Марешки.

„За мен това не е алтернатива. Г-н Симеонов малко по-внимателно трябва да подбира думите, с които се изразява. Аз лично не бих използвал подобни думи. За мен това не е решение. Много по-важно е, че правителството си върши работата. Ние говорим за майките на деца с увреждания, но бюджетът от 270 млн. лв. за хората с увреждания се увеличава с 60%. Правителството си е свършило работата и продължава да я върши“, допълни Каракачанов.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров не присъства на Коалиционния съвет на „Обединени патриоти“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top