ТРИБУНА

Борисов надяна маска и в джипа: Омръзна ми да плащам и да слушам, как народа хлянка по цял ден

Премиерът Бойко Борисов демонстрира, че спазва мерките срещу разпространението на COVID-19 само ден, след като стана ясно, че ще бъде глобен с 300 лева за неносене на маска. Той бе запечатан от „Монитор“ с предпазна маска на лицето дори в джипа на НСО, с който прави обиколки на страната.

 

 

Това се случи днес преди да отпътува от тунела „Железница“ на магистрала „Струма“, където бе за да провери лично какво точно се е случило при инцидента със срутилата се скална маса вътре.

 

 

Само ден по-рано стана ясно, че Борисов, както и всеки от екипа му, който е посетил заедно с него Рилския манастир и не е носил маска, ще бъдат глобени с по 300 лв.

 

 

 

Пред журналистите на открито край „Железница“ пък премиерът не носеше маска, което аргументира с достатъчно голямото разстояние между хората.

 

 

Днес Борисов обаче възропта. По време на поредно живо излъчване в профила му във фейсбук той се качи отново да управлява служебния джип. В автомобила влезе и регионалният министър Петя Аврамова.

 

 

 

Премиерът ѝ заръча да си сложи маска, след което изкоментира: „Омръзна ми да плащам. Не стига, че работихме месеци наред без заплати, ами сега и глоби…“

 

 

 

Причина за думите му е решението на Народното събрание – от 1 април до края на извънредното положение депутатите, министрите и други висши чиновници да работят без заплати, припомня Факти БГ.

 

 

Монитор, Факти БГ

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top