ТРИБУНА

Нинова разкри ще седне ли скоро в стола на Борисов

Препоръчвам на политиците да отидат на Шипка и да изкачат 1000 стълби с хората около себе си и да ги слушат какво говорят и как се чувстват. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На въпрос защо не е била на приема на президента по случай 3 март в столицата, Нинова отговори: „Не бях на парада и приема на 3 март, защото предпочетох да бъда на Шипка, препоръчвам на всички политици да го правят, ако не са през живота си“, каза Нинова, цитирана от Фокус.

Тя подчерта, че е имала избор да бъде на парада на жълтите павета или да бъде на Шипка с хората. „Предпочетох второто“, допълни Нинова.

Попитана за декларацията от форума в Кошице, осъждаща Русия, и дали има информация кои две точки от нея е извадил президентът Румен Радев, лидерът на БСП отговори: „Не определяме позицията на президентството и на президента на държавата, който и да е той. Отношението на БСП към Русия е ясно и него мога да изразявам и за защитавам. В интерес на България е да имаме двустранен диалог, да имаме добри отношения, да възстановим икономическите си отношения. Какви позиции заема президентството не е работа, на която и да е партия да се меси, да търси текстове в декларации или да ги коментира“.

Попитана дали се приближава към поста министър-председател, Нинова призова да спрат да ѝ задават този въпрос, тъй като не е актуален към момента.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top