ТРИБУНА

Прогноза за времето на 21 февруари 2024

През следващите три дни ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб до умерен. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В сряда преди обяд ще е предимно облачно, в отделни райони със слаби валежи. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и бавно ще намалява. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина – до умерен западен вятър.

Максималните температури ще са между 9° и 14°.

В столицата максималните температури ще са около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места със слаби валежи от дъжд. По-късно след обяд облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб, предимно западен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време на места със слаби превалявания от сняг, под 1000-1200 метра – от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 2°, на 2000 m – около минус .

Източник: НИМХ

Няма обявени предупредителни кодове за опасни явления. Картата на НИМХ е оцветена в зелено.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб до умерен. Температурите ще се повишават и в петък в цялата страна минималните ще са над нулата, а максималните ще са около 15°.

В петък и събота в цялата страна минималните ще са над нулата, а максималните ще са около и над 15°, на отделни места до 20°.

В неделя вятърът ще се завърта от юг-югоизток и ще се усили. Ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали, предимно слаб дъжд. Ще се задържи топло за периода.

В началото на новата седмица ще преобладава облачно време, повишава се вероятността за валежи, на повече места в западната половина от страната и в понеделник. Вятърът ще се ориентира от изток, по-късно в Източна България от североизток. Температурите ще се понижават, в понеделник дневните, във вторник – и минималните.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top