ТРИБУНА

От понеделник: Грипна епидемия в Пловдивска област

Грипна епидемия ще бъде обявена в Пловдивска област, която ще влезе в сила от 22 януари и ще продължи до 28 януари. Това съобщи пред журналисти д-р Сийка Димчева, директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пловдив, след заседание на областния оперативен щаб към областния управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев.

Заболеваемостта в областта е 206 на 10 хил. души население. Отсъстващите ученици към днешна дата са 17 на 100. От изпратените проби в София 30 на 100 са положителни за грипен вирус, тип А, посочи Димчева, цитирана от БТА.

Мерките, които ще се въведат, са: отлагане на профилактичните прегледи за деца и жени; отлагане на профил имунизации за деца, част от задължителния календар на общоопрактикуващите лекари; ограничаване на свижданията в болници и домове за стари хора и засилен филтър в детските и учебните заведения. Учениците няма да излизат във ваканция.

Обстановката се следи и при промяна на заболеваемостта ще бъдат предприети други мерки, или тези ще бъдат премахнати, допълни Димчева.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top