Без категория

Внимание! С нова измама чрез Еконт ви точат банковата сметка

Нова измама, използвайки името на куриерската фирма Еконт, плъзна из интернет. Това алармира Флагман.бг. Ето какво казва Иван П., който за малко да попадне в капана.

 

„В платформа за електронна търговия публикувах обява за продажба  на пералня за 250 лева. С мен по вайбър се свърза една жена. Уж не й е било удобно да говори, затова държеше само да си пишем. Прати ми линк за завършване на поръчката, писа ми да проследя получаването. Видях, че сайтът е на куриерската фирма Еконт. Отвори ми се една страница, в която трябваше да въведа номера на дебитната карта. Замислих се защо като продавач трябва да въведа каквито и да било данни на банковата ми сметка. Тук идва тънкият момент! Видях, че сайтът, който купувачката ми е изпратила, е огледален на еконт. Тънкият момент е, че след .bg или .com има продължение“, обяснява читателят ни Иван П.

След като разбрал, че става въпрос за измамна схема, той прекратил попълването на бланката. Опитал се да се свърже с жената, уж потенциалната купувачка, но е блокирала номера му. Той предупреждава всички, които продават или купуват през интернет, да бъдат много внимателни.  „С тази схема някой много лесно може да се залъже. А въведе ли си данните, вероятно ще му бъде източена цялата карта“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top