ТРИБУНА

Президентът отказа да освободи главния секретар на МВР

Официалният отказ на президентската институция на предложението и приложените към него мотиви на Министерски съвет за отстраняването на главния секретар на МВР вече е изпратен на ресорното министерство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава във връзка с отказа за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

„Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи.

В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления“, се казва в позиция на държавния глава Румен Радев от миналата седмица, изпратена от прессекретариата във връзка с отправени въпроси за внесеното в президентската институция предложение за освобождаване на главния секретар.

Припомняме, че миналата седмица премиерът Николай Денков заяви, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изпратил мотивирано искане до президентството, с което изисква смяна на Петър Тодоров, с когото има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министерството.

След правителственото заседание министър Стоянов заяви, че главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на министерството, при изпълнение на служебните им задължения, в рамките на изключително кратък период от време.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top