ТРИБУНА

Дете управлява дипломатическа кола, минава на червено на три светофара

Дете седи зад волана и управлява дипломатически автомобил – поредният случай е от София. На клипа се вижда как джип с червени номера преминава на червен светофар на три оживени кръстовища в София, съобщи bTV.

Това се случва, след като авторът на видеото подава сигнал на 112 за това, че дете шофира автомобила в скута на шофьора.

От МВР потвърдиха за случая. По него е направена преписка. Лицето с дипломатически статут е обяснило пред властите, че се е почувствало застрашено и затова е предприел тези маневри.
„През цялото време държахме връзка с тел. 112. Той ни засече, в скута на шофьора имаше малко дете на 4-5 години. Опитахме се да го снимаме, но той тръгна да бяга. Карахме след него, никой не го е гонил“, обясни Нейко Димитров, който е направил клипа.

Той допълни, че е имало предпоставки за рискови ситуации.

„На „Симеоновско шосе“ имаше задръстване. Слязох, изтичах пред колата и застанах да спре да бяга, докато дойдат органите на реда. Тръгна да минава през мен и тогава се изместих“, обясни очевидецът.

Нейко Димитров заяви, че през това време идват патрулки, но не за опасното шофиране от дипломатическия автомобил, а заради подаден сигнал срещу него.

„Това е дипломат с дипломатически автомобил и много трудно този човек може да бъде глобен. Рано или късно тези хора си намират майстора. Този човек грубо е нарушил всички правила на държавата. Най-малкото трябва да се извини или неговата държава да го отзове“, каза Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

bTV потърси посолството на Ливан, тъй като по непотвърдена информация става въпрос за техен автомобил. Към момента няма коментар.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top