ТРИБУНА

Какво ще е времето да края на юни?

В сряда ще има и слънце, и облаци, и дъжд. Около обяд в западната половина на страната ще превали и прегърми. В планинската част на областите Враца и Монтана ще вали по-интензивно и там са в сила предупреждения от първа степен. Максималните темепратури ще са между 23° и 28°, в София – около  23°.

В планините от Западна и Централна България около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи с гръмотевици.

В петък в източните райони ще бъде предимно слънчево и по-топло, а на запад на много места ще има валежи. В Северозападна България и в Централния Предбалкан се очакват значителни количества дъжд, ще вали интензивно. Средната температура в страната ще е около 27°.

През почивните дни – още дъжд, вече не само на запад, но и на изток. Отново ще вали интензивно, особено в Рило-Родопската област, ще има условия за градушки и силни бури. Температурите пак ще се понижат с около 4-5 градуса, предава бТВ.

През третото десетдневие на месец юни ще има повече слънчеви часове, особено в източната половина от страната. В Западна и Централна България няма да липсват следобедни валежи, но намалява вероятността за значителни количества. Евентуално в периода 23-26 юни са възможни интензивни валежи. Очакваме и температурите да се повишат в края на месеца и вече да бъдат над 30°.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top