ТРИБУНА

Нова концепция превръща магазините на „Кауфланд“ в ритейл паркове

Над 500 търговски обекта наематели вече има на територията на хипермаркетите на веригата в България

Все повече хипермаркети на „Кауфланд“ в България се превръщат в ритейл паркове. Към днешна дата над 500 търговски обекта са наематели на веригата и са се разположили на територията на хипермаркетите, съобщи изпълнителният директор на „Кауфланд България“ Иван Чернев.

През последните няколко години компанията е инвестирала 40 млн. лв. ва реконструкцията на филиалите си по такъв начин, че да приюти 46 различни бранша с допълнителни услуги плюс детски площадки, да разшири и обнови паркингите и да превърне пазаруването в „Кауфланд“ в приятно преживяване за клиента. В момента още 4 филиала се реконструрират по този начин, каза Чернев.

Специално проучване е установило, че например 27% от пазаруващите в магазините на веригата са привлечени от факта, че във всеки „Кауфланд“ има аптека. Тези обекти са общо 62 за цялата страна, 56 от тях са на веригата Sopharmacy, като само аптеките в „Кауфланд“ правят 5% от целия оборот на аптечния пазар в страната.

„Все повече от ценово ориентиран българският купувач се превръща в търсещ преживявания потребител и концепцията „One stop shopping” идва да отговори на това търсене“, каза Чернев.

Проучване на NielsenIQ от ноември м.г. пък показва, че 77% от пазаруващите в „Кауфланд“ харесват най-много големите паркинги и лесното ориентиране в тях, 74% са привлечени от големите пространства, 70% – от добре изложените продукти и дългото работно време и т.н.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top