ТРИБУНА

България се качва на 77-о място в световна класация за щастието

България е на 77-о място в тазгодишния доклад за щастието на нациите, което е с осем позиции по-високо в класацията в сравнение с миналата година и с единадесет в сравнение с доклада отпреди две години.

Оценката на щастието на хората е останала „забележително устойчива“ въпреки пандемията от новия коронавирус, като световните средни стойности, отчетени в периода от 2020 г. до 2022 г. са толкова високи, колкото са били в годините преди пандемията от 2017 – 2019 г., отбелязват изследователите от „Галъп“.

Финландия бе обявена за страната с най-щастливо население за шеста поредна година от Световния доклад за щастието, публикуван днес, предаде ДПА. България е на 77-мо място в класацията, сочат данните от доклада.

Докладът, който разглежда въздействието от кризата с коронавируса върху благоденствието на хората, се съставя ежегодно от учени в САЩ, базирайки се на данни от проучвания на института „Галъп“.

Според доклада след щастливите финландци се нареждат гражданите на Дания, Исландия, Израел, Нидерландия, Швеция, Норвегия, Швейцария, Люксембург и Нова Зеландия.

Австрия и Австралия са съответно на 11-а и 12-а позиция, докато Германия е на 16-о място, което е с две позиции по-надолу в класацията спрямо миналата година.Разкъсаните от война Афганистан и Ливан остават двете най-нещастни страни в проучването.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top