РАЗСЛЕДВАНЕ

Жена пребита и държана в плен от бившия си, щял да ѝ реже главата с макетен нож

Млада жена твърди, че е бита и държана в плен от мъжа си по време на новогодишните празници. Дори я заплашил, че ще й отреже главата с макетен нож.

По нейни думи, три дни е бита и обиждана. С нея било и двегодишното им дете.

Пред NOVA Жаклин Йончева разказа за ужаса, който е преживяла.

Двамата със съпруга й се разделят през септември. Той обаче я търси с молба да прекарат Нова година заедно. “Казах си, че както аз съм майка, така и той е баща, ще направя компромис и ще отида”, казва Жаклин.  “Първите 1-2 часа всичко беше нормално. След това започна един ад. Започнаха едни обиди, побоища и обвинения, че му изневерявам. Започна да ме удря с юмруци в главата и ме караше да призная, че аз съм му изневерила”, разказа жената. Тя е категорична, че никога не е изневерявала на мъжа си.

Заплахите и побоят, обаче не спирали. Той я рита и заплашва с убийство, както и че ще я обезобрази с макетен нож. “Той взе ножа, но детето беше до мен и седна в мен. Явно това го спря”, казва още Жаклин.

Около полунощ той поискал да отидат заедно да гледат зарята в центъра на града. Докато се прибират, телефонът на Жаклин, който е държан от мъжа й, започва да получава съобщения от нейния приятели, които й честитят празника. Това отново ядосва мъжа. Заплахите и побоя продължават след като семейството се прибира у дома. “Наложи се да призная за изневяра, за да спре да ме удря”, казва още Жаклин, която остава в плен на мъжа си още два дни.

След няколко дни тя успява да вземе телефона си, докато мъжът й не я наблюдава. Пише съобщение на първия номер, който вижда, с призив да бъде викната полиция на адреса. След това успя да позвъни и на баба си. Тя го заплашва, че ще повика полиция, ако не пусне внучката й да се прибере.

По думите на Жаклин Йончева побоят бил системен в продължение на 5 години.

Мъжът не е задържан, защото не е бил подаден сигнал до полицията. След пост на пострадалата в социалните мрежи обаче, в петък прокуратурата се самосезира, а полицията вече е започнала да прави проверки.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top