ТРИБУНА

Трети ден без следа от изчезналите рибари

Продължава издирването на двамата рибари, изчезнали в езеро Мандра край Бургас. Вече три дни Ивелин Тодоров и Петър Петров са в неизвестност.

Близките на изчезналите мъже не губят надежда. Молим се само да се дойдат, споделят съпругите пред БТВ.

„Много тегава е тази работа. За нас е най-неприятното нещо да търсим колеги в такава ситуация“, каза пък рибарят Тотко Богданов.

„За съжаление само лодката бе открита! Нямаме други следи, но това не ни спира да продължим днес издирването. Има лодка на общината с екип“, заяви директорът на УКОРС в Община Бургас Веселин Василев.

„Ще пуснем и общинския дрон. Надявам се да имаме по-голям успех днес“, добави той.

Откриха гумената лодка на изчезналите рибари

„След 8 часа се събираме тук. Всеки, който има желание да помогне, е добре дошъл. Може да се организира издирвателна група на брега, но това ще се реши на място. Търсим следи“, каза още Василев.

„Това дали са бракониери или не няма как да го кажа. Преди всичко са хора и ние сме длъжни да помагаме на тях и на семействата им“, заяви директорът на ИАРА доц. Ваня Стаматова.

Двама рибари изчезнаха край Бургас! Полицията ги издирва, търсят се доброволци

Вчера беше открита надуваемата лодка на мъжете, с която са влезли в езерото късно вечерта в неделя. Плавателният съд е бил без видими поражения и с гребла.

Намерен е на около километър и половина от предполагаемото място, откъдето рибарите са влезли във водата.

По думите на техните близки те са влезли в езерото без мобилни телефони и нужната екипировка, предвид влошената метеорологична обстановка.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top