ТРИБУНА

Служителите на затворите излизат на протест

Синдикатът на служителите на затворите в България (ССЗБ) излиза на протест на 25 октомври 2022 г. пред Министерството на правосъдието.

Служителите на затворите у нас искат предоставяне на цялостен, логично обвързан, план с анализ за поетапното преминаване от смесен към 12- часов режим на работа в ГДИН.

Исканията им включват и

  • предоставяне за съгласуване на вариант на споразумение, който предлага ясен и конкретен график на режим на работа в структурите на ГДИН;
  • представяне на позиция, цялостно съобразена с препоръките на КПИ към Съвета на Европа и Европейските правила за затворите, в последният му доклад, касаещ респективно пенитенциарната система; представяне на план за ползване на отложения, не по вина на служителите, платен годишен отпуск от минали години, в размер на над 100 000 дни общо;
  • предоставяне на план за превенция и противодействие на агресията срещу служителите в местата за лишаване от свобода и др.

Преминаването от 24-часов на 12-часов сменен режим на работа на надзорно-охранителния състав

в местата за лишаване от свобода бе обсъден вече на среща в Министерството на правосъдието с министър Крум Зарков.

От министерството заявиха, че

преминаването от един режим на работа в друг се осъществява плавно и поетапно.

За реорганизацията по места няма срок,

преди това се провеждат разговори с различните затвори за готовността на състава. Той и екипът му редовно са на посещения в местата за лишаване от свобода, където се разговаря със служителите на място, предаде БГНЕС.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top