ДНЕС

БРУТАЛЕН СКАНДАЛ! СЛУЖИТЕЛ НА БАБХ РАЗМАХВА ОРЪЖИЕ КАТО МУТРА НА „КАПИТАН АНДРЕЕВО“ И ПЛАШИ С УБИЙСТВА! ТУРЦИЯ С НОТА, ЗАРАДИ ХАОСА НА ГРАНИЦАТА!

Брутален скандал! ГКПП „Капитан Андреево“ е заплашен да спре работа, назрява дипломатически скандал с Турция, докато служител на БАБХ размахва оръжие като мутра.

Заради хаоса, който БАБХ и зам.-министър Христанов създадоха на ГКПП „Капитан Андреево“, на 15 юли т.г. Посолството на Турция е изпратило спешна нота, научихме от свои достоверни източници. Тази информация, обаче, не се споменава от БАБХ и Христанов, когато се хвалят, че „борят мафията“ на границата.

В грамата на Турското посолство се посочва, че от 20 май (бел. ред. – когато беше затворена лаборатория „Евролаб“, извършваща фитосанитерен контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ и БАБХ пое извършването на анализа на растителна и животинска продукция), турската страна търси начини за решение на проблемите, като отбелязва, че напоследък все по-голям брой турски камиони, превозващи продукция, подлежаща на анализ, се налага да се връщат, поради редица грешки от страна на БАБХ и непълни документи от лабораторните анализи.

Посолството на Турция било посочило в грамата си и конкретни примери с точно посочени товари, които са се върнали заради непълно или грешно обработване от страна на държавната лаборатория на БАБХ, за която и премиерът в оставка Кирил Петков и ресорният зам.-министър Иван Харизанов се кълняха, че щяла да пребори мафията в лицето на фирмата, която затвориха.

Видимо, обаче, вместо да „преборят мафията“, те са сътворили дипломатически и междусъседски скандал, създавайки куп проблеми на турските търговци и превозвачи.

По информация на медията ни, адекватен отговор на грамата няма, а вместо това ситуацията на ГКПП „Капитан Андреево“ наподобява времената, когато мутрите владееха ключови бизнеси.

Причината за това е братът на скандалния „сървайвър” Андрей Едрев – Николай Едрев, който ходи с пистолет и буквално плаши с убийство различни служители от граничен пункт „Капитан Андреево”. Той е една от причините от понеделник служителите на БАБХ на граничния пункт да излязат с ефективни стачни действия. Те многократно са информирали ръководството за поведението на Едрев, както и за цялостната обстановка на пункта, но понеже ръководството в лицето на премиера, БАБХ и ресорният зам.-министър въобще не са обърнали внимание, утре тировете могат да бъдат напълно блокирани от ефективната стачка и напълно спряната работа.

Въпросният Едрев – дясна ръка на Бачийски от ПП , който в момента разгръща своя потенциал като служител на БАБХ, въпреки че не разполага с никакво образование в сферата на храните, раздава правосъдие на граничния пункт. 

„Няма съд, аз решавам какво ще става тук”, заявявал въоръженият Николай Едрев, който в момента е служител на БАБХ, но отказвал да се съобрази с решението на Върховния административен съд, с което действията на БАБХ по границата бяха обявени за незаконни.

По думите на наши източници, станали свидетели на неадекватното поведение на Николай Едрев, той се заканвал, че вече „бил убивал веднъж и бил готов, ако се наложи, да убие отново”.

„Този човек е напълно луд, не знаем как са го взели на работа в БАБХ”, коментират уплашени служители от граничния пункт.

Тук трябва да поясним, че като служител на БАБХ Едрев минава за изключително близък човек на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов, както и на лидера на партия “Средна европейска класа” Константин Бачийски. Последният е и мандатоносител на управляващата партия “Продължаваме промяната”.

Именно Бачийски и Христанов бяха най-активните нападатели за завземането на частния лабораторен бизнес на границата през последните месеци, като случайно или не, съпругата на Христанов има частна фирма, която се занимава с лабораторни анализи!

Нека припомним, че през 2014 година в заведение „Нико” в центъра на Бургас Николай Едрев простреля човек в сърцето. Жертвата бе 31-годишният Шабан от Руен. Според информация в медиите, конфликтът в заведението тогава, преди Едрев да простреля Шабан, е бил за неуредени финансови отношения, свързано с наркотици.

Шабан е прекарвал наркотични вещества, взимани от Едрев, за Турция. Този финансов спор за наркотрафик е и причината за свадата, завършила с фатална стрелба.

Нека припомним още и факта, че преди 2 години различни медии писаха, че Андрей Едрев е записвал и рекетирал политици, като успоредно с това е бил замесен в престъпни схеми за източване на  кредитни карти и трафик на проститутки и сводничество в Бали.

Точно този човек в момента работи като служител на БАБХ, размахва оръжие и „бори мафията“ от името на Кирил Петков и Иван Христанов.

Андрей Червенков

На снимката: Това е Николай Едрев с пистолет на колана на границата

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top