ТРИБУНА

Киро е „кукла на конци“, Асен Василев лично координира атаките срещу “враговете на властта”

Вицепремиерът лично се е заел да определя кои журналисти, анализатори, икономисти и политици не трябва да намират публична трибуна

Кирил Петков за пореден път се оказва кукла на конци, един фигурант, от който нищо не зависи. Асен Василев е реално човекът, лично поел координацията на „наказателните бригади“ срещу неудобни коментатори, анализатори и журналисти, политически противници и икономически “врагове на властта”, твърди източник на медията ни от кухнята на правителството.

Ярък пример за това е съобщеното от журналистката Валерия Велева в „Епицентър“, че в основните телевизии са изпратени списъци с имената на политолози, анализатори и журналисти, които не бива да бъдат канени като коментатори на обществено-политическата ситуация в държавата. Посочени сме като „главните врагове на системата“, са казали за „Епицентър“ продуценти на публицистични предавания, притеснени от новата ситуация.

В някои от телевизиите намесата е станала директно по каналите на правителството към медиите, в други – чрез подставени лица, които са уведомили началниците за новата медийна политика на управляващите, съобщи Велева, като уточнява, че списъкът визира критиците на Петков, Василев, Бориславова и „Продължаваме промяната“.

По наша информация пък, Асен Василев лично се е ангажирал да координира всяка атака срещу “враг на власт”, бил той журналист, политически анализатор или юридическо лице, на което властта е “хвърлило око” и иска да овладее на всяка цена.

Нещо повече. По думите на няколко различни наши перфектни източници, към този момент Киро Куклата и Асен Банкнотата са получили категоричен отказ от почти всички шефове на правоохранителни служби да участват в саморазправа с медии и фирми по нареждане на двойката от властта.

„Само Бойко Рашков още им се връзва, но и той гледа вече да го играе пас, защото безумията на Киро и най-вече на Асен Василев отдавна преминават всички нормални граници”, коментира пред BIG5 близък сътрудник на правителството.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top