ТРИБУНА

НОВИ СКАНДАЛИ НА „КАПИТАН АНДРЕЕВО“: Набъркаха проф. Пламен Моллов във фалшиви новини, че се е опитвал да подкупи шефа на БАБХ

Фалшиви новини и политически внушения и манипулации не коментирам. Това заяви в официална позиция до медиите бившият депутат проф. Пламен Моллов.

Повод за коментара му е разпространен инкогнито запис. Твърди се, че в разговор е бил предложен подкуп на шефа на БАБХ от човек на име Моллов. Темата на разговора е свързана с фитосанитарния контрол на граничния пункт „Капитан Андреево“. Никъде в записа обаче не се чува да става дума за пари. Двамата души, които са записани, говорят единствено за документация.

Потърсен за коментар по случая, бившият народен представител уточнява още:

“Във връзка с публикации, в които е замесено името ми, бих искал да заявя следното: Това е в противоречие с утвърдените стандарти за публична комуникация и достоверност на информацията. Фалшиви новини и политически внушения и манипулации не бих коментирал. Управляващите видимо се намират в каскада от скандали и затъват в кризите, които сами създадоха. Вероятно затова е удобно да се търсят възможности да бъдат замесени личности с доказана професионална репутация, с цел да се отклони общественото внимание от неспособността и неразбирането им на специфичните механизми и правила на държавното управление.

За съжаление, след неуспялата съдебна реформа и опитите от последните седмици за прокарване на “мракобесно законодателство” сега сме свидетели на подобни методи за очерняне на политически опоненти“, категоричен е проф. Пламен Моллов.

От разпространения запис става ясно, че вътре не се съобщават имена, не се говори и за пари. По първоначална информация записът е бил даден на ДАНС, където след проверка е установено, че няма данни за извършено престъпление.

Пламен Моллов е сред учредителите на партията на Стефан Янев “Български възход”. Сочи се за едно от знаковите лица на политическата формация.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top