ТРИБУНА

Агресия в детска градина: Синини и следи от забит молив в челото

Синини и следи от забит молив в челото. За агресия в столична детска градина сигнализираха родители на пострадали деца. Пред Нова тв те заявиха, че 6-годишните им деца са тормозени от две момчета – близнаци, които са на същата възраст и са в една група в детската градина.

Родителите показаха снимки на синини по ръцете, гърба и следи от забит молив в челото. Баща разказа, че момиченцето му пък е било душено от един от близнаците. „Синът ми е стоял на една масичка с един от близнаците, който забива молив малко над окото му. Какво щеше да стане, ако го беше забил в окото му? Искрено се притеснявам за всички деца, не само за моето, защото агресията ескалира”, разказа майка на друго дете.

Родителите разказаха, че близнаците са преместени от друга детска градина. Те са написали жалби и са сезирали „Закрила на детето“, РУО, район „Искър“ и директорката на детската градина. Те очакват реакция от всички тези институции. „В момента текат проверки. След подадения сигнал до мен, назначих помощник на учителя в групата, а психолог работи постоянно с децата. Близнаците не са на ресурсно подпомагане. Наистина са с поведенчески проблеми. С тях работи логопед. Аз нямам правомощията да ги изключа от градината. Те са класирани по надлежния ред през 2020 г.”, обясни директорката на 13-а детска градина Милка Медарова.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top