ТРИБУНА

ИАРА предупреди рибарите да не влизат в морето заради плаващи мини

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) във Варна съветват рибарите да не влизат в морето, докато не се изясни ситуацията за морски мини, които плават свободно из Черно море. Те са били поставени на плажа в Одеса, но са отнесени от буря и плуват в Черно море.

Както “24 часа” писа, снощи от пресцентъра на МС съобщиха за евентуална заплаха за плавателните съдове, като увериха, че българското правителство взима всички необходими мерки. Ще бъдат постоянно следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в акваторията на Черно море.

Днес през целия ден ИАРА следи развитието на новините.

„Уведомил съм рибарите от двете най-големи сдружения у нас по възможност да не влизат в морето до пълното изясняване на проблема“, коментира изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов.

В 10 часа днес, в Областна администрация Бургас е свикана спешна среща с държавните институции, имащи отношение към възникналата ситуация.

Умолява се населението в областите Добрич, Варна и Бургас да прояви бдителност. При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, гражданите се умоляват да сигнализират на телефон 112.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top