Без категория

Бюджет 2022 продължава да мъчи депутатите вече трето денонощие, днес гласуват окончателно

Народното събрание продължава работа по обсъждането на второ четене на текстовете от проектобюджета за 2022 г. В три поредни дни депутатите обсъждат парите на държавата по 20 часа, така и не стигат до гласуване. Вчера заседанието приключи в 5ч сутринта и само 4 часа по-късно са по местата си, за да продължи работата до приемането му.

Днес отново част от народните представители искаха изслушване на финансовия министър Асен Василев, което се случи в първия ден на дебатите, днес предложението беше отхвърлено. Днес дебатите продължават докато не се стигне до гласуване.

До момента Народното събрание успя да одобри приходната и разходната част на държавния бюджет за тази година. Днес работата на народните представители продължава в голямата рамка на финансовата сметка. Идеята е новият бюджет да влезе в сила от 1 април, а през лятото да има актуализация. Според разчетите на Асен Василев, заложените приходи са в размер на 57 млрд. лв., но разходите са значително повече малко над 63 млрд. лв. Това означава, че се отваря дупка в бюджета в размер на близо 6 млрд. Управляващите твърдят, че предлагат бюджет на растежа. Според опозицията обаче това е бюджет на безразборното харчене.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top