РАЗСЛЕДВАНЕ

Убитият ММА боец е бил свидетел по делото за разстрела на бизнесмена Янис Макрис в Атина

33-годишният Тургай Сали, който бе прострелян в нощта на събота срещу неделя в Хасково, а денонощие по-късно издъхна в пловдивска болница, е бил свидетел по делото за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Янис Макрис в южното атинско предградие Вула през 2018 г., съобщи “24Родопи”.

Янис (Джон) Макрис, бизнесмен от Сидни с връзки с организираната престъпност, бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври 2018 г. Според кадри от охранителни камери Макрис е бил убит малко, след като излязъл от дома си и се качил в паркирания пред него черен автомобил. Нападателят изтичал до превозното средство и започнал да стреля през прозореца.

Австралийски следователи разследваха дейността на 46-годишния бизнесмен, за когото има подозрения, че е свързан с трафик на наркотици на стойност 13 милиона долара и опит за убийство на престъпен бос в Сидни. Месеци по-късно за екзекуцията бяха задържани двама братя от Хасково – Серафим и Милен Райчеви, а през септември 2020 г. атински съд ги призна за виновни.

34-годишният Серафим Райчев-Немия беше признат за виновен за предумишлената екзекуция на Макрис и за нелегално притежание и употреба на оръжие, а две години по-възрастният му брат – Милен Райчев пък беше признат за виновен за съучастие в предумишлено убийство.

По неофициална информация Тургай Сали, който е съгражданин на Райчеви, е бил шофьор на единия от тях и първоначално също е бил задържан, но след това става свидетел и дава показания по делото в Атина.

“Не можем да кажем дали жертвата е свидетел по въпросното дело, защото разследването не се води в България”, каза на брифинг вчера директорът на МВР в Хасково старши комисар Недан Хаджиев. Той обаче заяви, че българските криминалисти, които разследват убийството на Тургай, търсят връзка.

Заподозрян за разстрела на 33-годишния хасковлия е мексикански гражданин, който вчера сутринта бе задържан в софийски хотел. Той е влязъл в България през граничен пункт с Република Северна Македония с испански паспорт, след което е взел кола под наем от фирма в Кърджали.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top