ТРИБУНА

Учениците безплатно на почивка и тази година

И тази година учениците ще могат да се възползват от безплатна почивка, както това се случи през 2021 г. За целта МОН отпуска 22,6 млн. лева, обясниха от ведомството на проф. Николай Денков пред Kmeta.bg. Припомняме, че програмата беше спряна временно през миналата година заради ръст на заболелите от ковид у нас. Така 9148 ученици и учители от 258 училища не успяха да заминат на планираните и одобрени от МОН ваканции. Отложените тогава пътувания ще могат да се проведат това лято.

Националната програма “Отново заедно” се удължава до 14 септември 2022 г. Лагерите ще могат да се провеждат в периодите, когато епидемичната обстановка в страната позволява това. По програмата се осигуряват шестдневни безплатни ваканции на ученици от първи до единадесети клас от държавни и общински училища. Акцентът й е върху социализацията на учениците. Чрез нея се подобрява комуникацията между децата и учителите, което помага за преодоляване на негативните последици от продължителното онлайн обучение. Учениците прекарват време сред природата и участват в различни занимания в областта на науките, изкуствата, технологиите и спорта.

Децата в предучилищните групи и малките ученици – от I до IV клас, ще продължат да получават безплатни закуски. Още 16 млн. лв. ще бъдат осигурени, с които храненето им ще бъде по-качествено и здравословно.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top