ТРИБУНА

Студено и днес, очакват ли се валежи

Днес ще преобладава слънчево време, около и след обяд с по-значителни временни увеличения на облачността. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, в София около минус 1, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максимални температури на въздуха 2-4 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините

ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Стара планина, но ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3, на 2000 метра – около минус 9 градуса.

В четвъртък

сутринта ще е все още студено, на отделни места в низините – мъгливо или с ниска облачност. През деня ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността, висока и средна, ще се увеличава, а към вечерта вятърът ще се ориентира от югозапад.

В петък

ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен западен вятър и ще започне бързо повишение на температурите. Облачността от запад на изток ще намалее до слънчево.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top