ТРИБУНА

ДПС: Има нужда от редовно правителство заради многото кризи

Страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи, пред които сме изправени, подчерта лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите приз президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

„И здравната, и социалната, и икономическата, и финансовата, инфлацията която тече, растящите цени изискват отговорно управление, изискат управление с визия, отговорни политически субекти с бързи и спешни действия за преодоляването на кризите и с поглед в бъдещето“, посочи той.

 

Според него закъсняхме с оперативните програми с Плана за растеж и устойчивост, а това закъснение може да се окаже и фатално.

„През тази година имаше три избора, които са в резултат на политическата криза в страната, а политическата криза не настъпва за един ден. Ние бяхме свидетели как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Преодоляването на политическата криза може да се случи с диалог между партиите, институциите и политическите субекти“, каза Карадайъ и припомни, че от ДПС не веднъж са предупреждавали, че може да се стигне до такава криза.

Румен Радев от своя страна коментира, че тази година българските граждани на три поредни избора дадоха своя глас за промяна.

„Очакванията на обществото са за редовно правителство и заради това е важно мнението на парламентарните групи за дейността на новия парламент, за работата на бъдещото правителство и неговото формиране“, каза той.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top