ТРИБУНА

Навиците, които увреждат МОЗЪКА ви

Последните проучвания сочат, че съществуват няколко опасни навика, способни на това да увредят нашия мозък. Нека не забравяме, че той е една от най-важните части от тялото ни, за които трябва да се грижим. Заради деликатната му структура, трябва много да внимаваме с него. Запомнете, че съществуват навици, които не му влияят положително. Опитайте колкото се може по-скоро да ги изкорените, ако не искате да си навлечете сериозни неприятности, свързани със здравословни проблеми.

Кои са навиците, увреждащи тази част от тялото ни?

• Не закусваме

Една от най-често допусканите грешки. От край време ни се напомня, че закуската е най-важното хранене за деня и въпреки това много от нас я пропускат. Това хранене дава на тялото хранителни вещества, от които то се нуждае, за да стартираме деня енергични, здрави и в хармония със себе си. Пропускането на закуската може да доведе до увреждането на мозъка, затова е редно да променим този навик незабавно. 5 сигурни признака, че мозъкът ви остарява

• Нездравословен сън

5 съвета от невролог за ЗДРАВ мозък Кой не иска да е здрав и щастлив? Понякога обаче забравяме да се грижим пълноценно за отделните органи от тялото си. Здравето на мозъка… Прочети повече Хората, които спят по-малко от 6 часа в денонощие, могат да си навлекат сериозни здравословни проблеми. Мозъкът престава да функционира по правилен начин, защото не му се осигурява достатъчно време, в което да си отпочине. За този орган става все по-трудно да се справи с целия стрес и напрежение, натрупани през деня.

• Консумация на вредни и пакетирани храни

Внимателно подбирайте храните, които консумирате, защото именно те могат да доведат до увреждането на вашия мозък. Избягвайте захарните изделия и всички онези пакетирани храни. Наблегнете на консумацията на плодове, зеленчуци, месо и други продукти, богати на полезни вещества.

• Пушене

Пушенето вреди не само на мозъка, но и на други органи от човешкото тяло. Опитайте да изкорените този навик, колкото и усилия да ви коства това. Пушенето на цигари влияе неблагоприятно и върху физическото здраве на човек. Бъдете отговорни към здравето си и в никакъв случай не го пренебрегвайте. Още сега направете първата стъпка към промяна на лошите навици, влияещи зле на вашия мозък!

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top