ДНЕС

ГЕРБ: Да се броят всички разписки от машините!

ГЕРБ внася жалба в ЦИК, с която изисква разписките на машините да се броят на 100%, за да се сверяват с машинните протоколи. Това обявиха от партията на брифинг.

„Настояваме разписките, които излизат от машините за двата вида избори да се поставят в две отделни кутии. В момента разписките за президент и за народни представители се поставят в една кутия“, каза Административният сектерат на ГЕРБ Цветомир Паунов.

„За да гарантираме честността на изборите, е нужно ЦИК да се намеси”, каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Според него най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет. „Единият от тях е Бойко Рашков, който раздава бонуси на МВР преди изборите. Президентът Румен Радев за цялата предизборна кампания не успя да намери време да излезе на един дебат, а днес излиза с обръщение към нацията“, допълни той.

По думите му „Бойко Рашков се занимава да тормози хората в страната и продължава да борави с внушения. За да гарантираме честност на изборите е нужно ЦИК да се намеси, но изводът ми е, че най-големите купувачи на гласове се намират в служебия кабинет и по-конкретно се казва Бойко Рашков, който раздава 650 лв. на възложителите на своето министерство.“ Това заяви зам. председателят на ГЕРБ Даниел Митов на брифинг на партията.

„Машините, които ни идват в повече, не бяха открити от силите на МВР, а от будни граждани“, каза другият зам.-председател на партията Томислав Дончев.

За да се гарантира честността на вота, той предложи следните неща:

– да се публикуват от ЦИК имената на всички, които са имали достъп до складовете с машините;

– да се направи списък с всички имена на хора, които са имали достъп до избирателния процес;

– да се публикуват всички серийни номера на машините, на които ще се гласува;

– да се публикуват всички серийни номера и на машините, на които няма да се гласува, а ще останат на склад;

-да се проследи пътят на машините.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top