ТРИБУНА

Борисов: Къде ни е вината за това, че съм казал истината?

Размяната на реплики между президентът Румен Радев, бившият премиер Бойко Борисов и служебният здравен министър Стойчо Кацаров, относно годността на част от ваксините, продължава. ГЕРБ даде брифинг в Централата
на партията в София.

„Радев бил на парад. Използва парада във военна академия, за да говори срещу мен. Това не е агитация. По каква тарифа вие ще го минете, ще ми е много интересно. Получаваме привилегия, която не заслужаваме – нито аз, нито Радев“, коментира Борисов заявлението на Радев, че Борисов плашил народа срещу ваксините по време на военен празник.

„Ние показахме само, че срокът на ваксините е удължен. Ние казахме истината. Къде ни е вината за това, че съм казал истината. Те бяха казали да не се ваксинират хората. А ние още август искахме да се придобие имунитет“. Така бившият премиер коментира изказването на Кацаров, че ГЕРБ създавали усещане на страх относно ваксините и срока им.

Борисов припомни изявленията на Стойчо Кацаров преди месеци, в които той твърди, че няма опасност от тежка вълна на COVID-19 и няма опасност болниците да бъдат запълнени. Той цитира думите на служебния здравен министър, че българите ще постигнат имунитет не чрез ваксинация, а чрез боледуване.

„Днес няма мерки, няма 60/40, няма помощи“, твърди Борисов.

Бившият премиер цитира и Радев, който преди месеци е твърдял, че със зеления сертификат се диксриминира народът.

„Продължавам да питам защо тези ваксини, които не са с изтекъл срок на годност, ги продадоха. И къде ми е вината, че съм казал истината?“

„Вътрешното ми усещане е, че определен вътрешен министър не знае къде се намира. Дали този човек помни, че всички неща, които казва през последните 6 месеца, са едни и същи“, обяви Тома Биков и цитира изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков.

„Като чета данните за последните 14 дни 1590 са починали, а от началото на четвъртата вълна – 5578“, каза Борисов. Според него с акциите на Бойко Рашков се опитва да спасява Радев за провала с пандемията и нарушението на Конституцията.

„Цялото им действие в момента цели две неща – потъващия Радев да бъде спасен и да изместят фокуса от любимата партия на Радев, на Кирил Петков, след провала в КС“, отсече бившият премиер.

По повод магистрала „Хемус“ и разкритите нарушения, Борисов коментира: „Моят интерес е хората от север до 2024 да мога да пътуват по магистрали. Бързали сме да направим това“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top