СВЕЖО

Мащабна кампания подкрепя семействата за повече бебета

Националната кампания „Направи го сега“ и специалистът по фетална медицина д-р Борис Стоилов и обединяват сили, за да подпомогнат българските двойки и семейства от началото на бременността до първата една година от раждането на детето.

Традиционно проектът на продуцента и водещ Андрей Арнаудов ще дари на 20 български двойки Бебешки ДНК пакети, които съдържат всичко най-необходимо за отглеждането на детето в първите 12 месеца. За първи път тази година участничките, освен материалните награди, ще могат да получат безплатно и най-важните прегледи при специалист по Фетална медицина, осигурени от акушер-гинеколога д-р Борис Стоилов.

Всяка бременна, записала се на сайта www.napravigo.bg, от 1 август 2021г. до 31 януари 2022г., има шанс да получи като подарък скрининг в 1-ви триместър /11-13 г.с./, фетална морфология /19-23г.с./ и/или късна фетална морфология /36г.с./ , в зависимост от това в коя гестационна седмица е.

Всеки месец във фейсбук страницата на „Направи го сега“ и „Център по Майчино-Фетална Медицина“ ще се съобщава победителката, която ще спечели описаните прегледи.

Лекарят споделя , че тези изследвания са много важни, защото чрез тях се откриват различни аномалии у плода /Синдром на Даун, Едуардс и Патау; сърдечни аномалии и др./, както могат и да се предотвратят опасни усложнения по време на бременност като прееклампсия /високо кръвно при бременни/, преждевременно раждане и др.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top