ТРИБУНА

Кадиев убеден: Парламент до към 15 септември и избори ноември

Предсрочните парламентарни избори са почти неизбежни, смята депутатът от парламентарната група на коализия „БСП за България“ Георги Кадиев.

„След разговори с ИТН тази сутрин и въпреки говоренето на ДПС за избори през април, не виждам изход“, написа Кадиев в своя профил в социалната мрежа Facebook.

„Ние+ДБ+ИБГНИ сме малко, с ГЕРБ и ДПС не искаме, с трикове от типа напускане на залата и игра с кворума би било откровена измама. Жалко. Егото е на път да победи разума“, написа още депутатът и продължи:

 

„Парламент – до към 15 септември и избори ноември. Единственият смислен изход е ИТН да се върнат на масата за преговори“.

Както е известно, днес в парламента председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов отново подчерта, че неговата формация „е в опозиция“ и няма да подкрепя сформирането на кабинет в рамките на този парламент.

Според Мая Манолова от ИБГНИ пък отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм.

„За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос“, коментира тя.

Манолова смята, че президентът Румен Радев не трябва да бърза с връчването и на втория мандат, който ще отиде при ГЕРБ като втора политическа сила, за да има време парламентът да актуализира бюджета.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top