ДНЕС

Депутати рокаджии превземат парламента

Познаваме депутатите само в ролята на политици, но те са като всички нас, със своите хобита и лични предпочитания.

 

 

Всеки познава универсалния език – музиката, и от време на време се обръща към нея, за да се освободи от стреса. Нормално и народните избраници имат различни музикални предпочитания, пише в. „Телеграф“.

Кой какво

Шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов сподели, че предпочита да слуша хевиметъл и Джудас прийст. Заместник-председателят на ИТН Ивайло Вълчев отдели малко време в забързаната динамика на политически преговори, за да каже, че слуша разнообразна музика. „Обичам много смислена музика със смислени текстове“, каза Вълчев. Разказа още, че покрай музиката научил няколко езика – официално руски, френски и английски език, неофициално още няколко езика и всичко тръгнало от музиката. „Научих италиански и испански език заради музиката. Започнах да уча украински заради музиката, обичам и рок. Много слушам френска музика“, разказва Ивайло Вълчев, автор на много от парчетата на Слави Трифонов. Той от време на време свири на китара. „Свиря е силно казано, но в подходящо настроение мога да направя така, че хората да си тръгнат удовлетворени“, каза Вълчев. Признава, че харесва и много от парчетата на Слави, на много от които им е писал текстовете. Намира нещо общо между правенето на музиката и политиката, а то е да не те е срам от резултата накрая.

Заместник-председателят на парламента Татяна Дончева лаконично обясни, че обича класическа музика. А Мика Зайкова от ИТН сподели, че е почитател на операта. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е категорична: „Харесвам песните на Висоцки, не само самия му глас и излъчване. До такава степен, че като ученичка в класическата гимназия се записах на курсове по китара, за да мога да го имитирам и пея и до ден днешен най-големите ми пристрастия са към Висоцки“. Съпартиецът й Георги Гьоков призна, че дълги години слушал рок и много често „Пинк Флойд“. От известно време обаче предпочитал българската музика. Хамид Хамид от ДПС сподели, че харесва парчето на Слави „Изкушение“.

Стара класика

Депутатката от ГЕРБ Анна Александрова разказа, че харесва много песните на Лили Иванова, Васил Найденов, с удоволствие слуша парчетата на Ерос Рамацоти, Адриано Челентано, Албано и Ромина. Страстен меломан се оказа и Росица Кирова, която стана заместник-председател на парламента от ГЕРБ. Обожавам Челентано и „Бийтълс“, но слушам и Майкъл Бубле, Синатра, Дъсти Спрингфилд, Луис Армстронг, разказва Росица Кирова. Харесвам латиномузика, бачата, меренге, както и фадо… Е, слушам и много други неща. Красота има във всичко. Все пак съм израсла в 80-те, каза Росица Кирова.

Иво Мирчев от „Демократична България“ признава, че не е голям меломан, но обича музиката на „Куин“. Съпартийката му Албена Симеонова, която по принцип се занимава с биоземеделие, също залага на рока. Страстен почитател е на „Скорпионс“, Дайър Стрейтс, „Рейнбоу“ и слуша любимите си парчета навсякъде, където има възможност – в колата си, в апартамента си. Но най-добрият начин да се справи със стреса е лозето. Енергийният специалист Иван Хиновски от „Има такъв народ“ има разнообразни предпочитания. На първо място любима му е класическата музика, рокът също му е по сърце. Има и богата колекция от дискове с народна музика, която от години събира.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top