Паралелното преброяване показва, че победител на тези избори е „Има такъв народ“. Още не е дошъл вотът от чужбина. Това заяви в ефира на телевизия 7/8 заместник-председателят на партията Тошко Йорданов.

Той подчерта, че това са данни от паралелните преброявания на две социологически агенции.

Сега, без да се правя на пророк, но като дойдат гласовете от чужбина, защото там тенденцията знаем каква е и получаваме първите протоколи оттам. Най-логично е да бъдат подредени така: „Има такъв народ“ на първо място, втори, за съжаление, ГЕРБ. Трети – „Демократична България“, четвърти – БСП и след това ДПС. За мое съжаление, ГЕРБ не са четвърти, където им е мястото и където ще отидат„, заяви Тошко Йорданов.

Станислав Балабанов, народен представител в 45-ото Народно събрание, коментира, че независимо от избирателната активност, това е политическият край на ГЕРБ. Той посочи, че днес се е забелязала и друга „политическа смърт“ – тази на така наречените „патриоти“. Суверенът се произнесе категорично и оттук нататък това е една огромна отговорност, към която трябва да гледаме, каза Балабанов.

Избирателната активност е такава каквато е, надявам се тази тенденция на паралелното преброяване да продължи, добави Йорданов.