ДНЕС

Манолова: Няма да има правителство на ГЕРБ и Борисов няма да бъде премиер

На прага сме на избори, които окончателно ще приключат едноличния диктаторски корумпиран модел, каза Манолова
Няма да има следващо правителство на ГЕРБ и Борисов вече няма да бъде премиер. На прага сме на едни избори, които окончателно ще приключат едноличния диктаторски корумпиран модел. Борисов отива в историята.

Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по повод една година от началото на летните протести през 2020 г. Годишнината беше отбелязана с фотоизложба пред Президентството със снимки от протестите.

Преди една година протестите и гражданите по площадите поискаха две оставки. Година по-късно едната оставка – тази на Борисов, е факт. Надеждата се събуди, страхът си отива, промяната е необратима. Мутрите си тръгнаха, но не сме ги изгонили окончателно. Милиардите, раздадени от Борисов за обществени поръчки с един участник, без конкурс, на приятелски фирми, са по улиците и в градовете на България. Те воюват срещу нас – формациите на промяната и срещу гражданите, допълни Манолова.

Трябва да участваме в промяната, тя няма да се случи просто така. Имаме още работа, имаме да постигнем още една оставка – тази на Иван Гешев. Имаме да реформираме съдебната система, за да има контрол над главния прокурор, подчерта тя и призова хората да гласуват на 11 юли.

Съдебната система трябва да бъде независима, така че нито едно съдебно дело да не зависи от това дали имаш телефона на премиера и колко си богат. Чака ни много работа, началото е поставено, каза Манолова.

Гласувайте за номер 8 – за по-високи доходи, за преизчисляване на пенсиите, за зелена България, за свобода, демокрация, чист въздух, подкрепа на малките фирми, ревизия, заяви още тя.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top