ДНЕС

„Бързи и яростни“ води с над 1 млн. лв. в БГ боксофиса

Надпреварата между екранните братя Вин Дизел и Джон Сина, заради която на големия екран буквално прелетя кола, е най-гледаният филм от българските зрители за втора поредна седмица.

В първите си десет дни на екран 9-ата част на сагата с мирис на бензин „Бързи и яростни“ бе проследена от 111 278 любители на високите скорости у нас. Благодарение на тях, от българския боксофис филмът генерира приходи в размери на 1 245 291 лв.

На второ място в класацията по зрителски интерес е анимацията на „Пиксар“ – „Лятното приключение на Лука“. Рисуваната лента е гледана от 22 258 души, което прави приходите за заглавието значително по-скромни от първенеца в списъка, а именно – 190 165 лв. Подобно на „Бързи и яростни“, „Лятното приключение на Лука“ също е по родните екрани от 10 дни.

Бронзът е за „Бодигард на убийцата“. Филмът е продължение на „Бодигард на убиеца“, който направи премиерата си преди четири години. Голяма част и от двете продукции в поредицата са заснети в България. Филмът, който поставя жената на убиеца, изиграна от Салма Хайек, под светлините на прожекторите е гледан от 2926 зрители, като в архива си вече има 31 064 лв. от продажбата на билети.

Топ 10 се допълва от „Зайчето Питър: По широкия свят“, „Като за последно“, „Круела“, „Диви и щастливи“, „Заклинанието 3: Демоничният убиец“, „Голата истина за група „Жигули“ и „Човек на гнева“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top