ДНЕС

Емил Кошлуков ще съди министъра на културата за клевета

Изпълнителният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви от официалния си профил във Фейсбук, че ще съди министъра на културата Велислав Минеков за клевета. Причината – твърдения на Минеков, направени по време на пресконференция днес.

Според Кошлуков така министърът опетнил не само неговото име, но и това на БНТ.

Ето какво написа Емил Кошлуков във Фейсбук:

„Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.

Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите.“

 

 

Изявлението на Кошлуков идва на фона на продължаващия му спор с Велислав Минеков. Той започна след като министърът на културата поиска оставката му заради излъчване на живо на пресконференция на ГЕРБ по обществената медия.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top