ДНЕС

ГЕРБ издига А. Тодоров за кмет на Благоевград

Председателят на ОБС Андон Тодоров депозира оставката си днес, той напуска председателския пост в ОБС, както и мястото си на съветник и обяви кандидатурата си за кмет, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ПП ГЕРБ.

Днес на официална пресконференция , свикана от Тодоров, присъстваха бившите министри, на здравеопазването К. Ангелов, бившият вицепремиер Томислав Дончев, ексминистър Цачева и бившият вътрешен министър Младен Маринов, които един по един изразиха подкрепата си към кандидата и увереността си в неговия успех.

Tодоров представи инициативния си комитет, в който влизат проф. А. Стоилов от ЮЗУ, бившият директор на пощата Д. Ирибозов, пулмологът д-р Смилкова, Иван Стоянов от ВМРО и други. Той заяви, че за него план Б не съществува, излиза за кмет, за да работи за благото на Благоевград..

Че Тодоров има административен и политически опит, и че Благоевград има нужда от такъв ръководител потвърдиха всички, които взеха думата, за да изразят подкрепата си към кандидата. В залата освен журналисти бяха членове и ръководители на ГЕРБ, бивши депутати и симпатизанти.

Почти към финала на официалното представяне бившият лидер на Жени ГЕРБ Елена Ташкова призова с насълзени от вълнение очи всички да гласуват за Андон Тодоров, защото той е подходящият кандидат и ще има сигурен успех на изборте.

Явно искрената и агитация подразни ексобщинският председател Йордан Андонов, който бе категоричен, че „не отива да ГЕРБ, голяма партия с дълга история, да бъде пришивана към кандидати от други формации, или независими и заяви, че е нарушена процедурата по избор на кандидат.

„Ние сме пълнили големи зали с членове на партията, ПП ГЕРБ години наред е избирала кандидати за кметове, или депутати, но винаги е спазена процедурата и изборът е ставал отдолу нагоре, как редовите членове сега ще бъдат накарани да гласуват, като не са участвали в избора, каза Андонов, след когото думата взе бившият областен лидер на ГЕРБ Косьо Хаджигаев. Хаджигаев говори за бившия премиер Бойко Борисов, който като стожер обикаля страната, за да я има тази партия. Присъстващите пожелаха успех на кандидата, след което срещата бе закрита.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top