ТРИБУНА

Нови 1 237 случая на COVID-19 у нас!

През последното денонощие у нас бяха регистрирани 1237 нови случая на заразяване с COVID-19, става ясно от данните, публикувани в Единния информационен център. Така процентът на положителни проби намалява – от 9,81% до 7,6%.

Общият брой на заразените с коронавирус в България е вече 403 728.

Общият брой на излекуваните е 338 312.

Общият брой на починалите от коронавируса у нас е 16 368.

Най-много заразени отново са открити в София-град – 218. Следват Варна със 116 и Пловдив със 110. Няма област без нови случаи, като най-малко са те в Разград – 6.

Близо 27000 души са ваксинирани през последното денонощие. Така общият брой на ваксинираните надхвърли 803 000, а на тези с две дози – 207 000.

Междувременно – подновява се масовото ваксиниране.

„Зелените коридори“ отварят отново от днес. Почти всички пунктове ще работят без прекъсване, дори в празничните дни. Засега е планирано свободните имунизации да се извършват до 9-ти май, включително, посочва NOVA.

Осигурени са достатъчно количества от препаратите, заявиха вчера здравните власти, като най-голям е броят на РНК ваксините – най-вече тази на „Пфайзер“.  В кабинетите ще се имунизират не само хората със запазени онлайн часове през електронния портал, но и тези без предварителна регистрация.

Очаква се от 10-ти май отново да започне записването за имунизации като този път, хората вече ще имат правото да изберат предпочитаната ваксина. В понеделник в страната ни се очаква поредна голяма доставкa от „Пфайзер“ – над 200 хиляди дози.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top