ДНЕС

Заседание на парламента няма да има, депутатите не приеха дневния ред

Заседанието на Народното събрание пропадна, след като депутатите отхвърлиха програмата си за работа за двата парламентарни дни преди Великден. Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин свика спешен Председателски съвет.

От днес депутатите гласуват с биометрични данни чрез електронната система за гласуване, съобщи председателстващият заседанието Кристиан Вигенин. Той обясни, че няколко депутати, на които не е взета биометрия, ще продължат да гласуват и днес с карти. Вигенин даде разяснения на новите народни представители как да гласуват с пръстов отпечатък, след като два пъти парламентът не успя да приеме програмата си за седмицата.

При първото гласуване предложеният дневен ред беше отхвърлен с 86 гласа “за”, 8 “против” и 103 “въздържал се”, а при прегласуването – със 79 “за”, 6 “против” и 123 “въздържал се”.

Мисля си, че досега не сме изпадали в такава ситуация, коментира той, след което закри заседанието и свика председателски съвет. Той обясни, че председателят на НС може да свика по всяко време извънредно заседание.

“Да се надяваме, че това може да се случи”, лаконичен бе Вигенин.

В проекта на програма беше второто четене на промените в Изборния кодекс, а до сградата срещу измененията протестират представители на ВМРО.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top