ДНЕС

Ивайло Пенчев разказа как му отнеха ламборгинито, което държи на 5-ия ет. в офиса си

Бизнесменът Ивайло Пенчев разказа пред bTV как се оказа, че ламборгинито му вече не е неговo – поне не и по документи.

Под денонощна охрана и видеонаблюдение – повече от година скъпата кола не е напускала петия етаж на бизнессградата, в която работи Пенчев. Вчера той разбира, че ламборгинито вече не е негово, а притежание на испанец.

„Един колега от фирмата, който се занимава с такива неща, отишъл да подновява „Гражданската отговорност“ и му казали, че тази кола не е моя от януари. Отишъл в КАТ, а там пък му казали, че е прехвърлена на 19 януари. Там е дерегистрирана колата и даже са му казали, че лично аз съм направил дерегистрацията в КАТ“, разказа бизнесменът.

За дерегистрация собственикът е длъжен да носи големия талон на автомобила. Според Пенчев, неговите документи и в момента са в касата му. „Трябва някой да е измамил нотариус, после има процедура в КАТ, трябва да измамиш и КАТ, и явно тия разбойници са измамили или на двете места, или имат съучастници на двете места“, коментира бизнесменът.

Според Института за пътна безопасност /ИПИ/ най-вероятно става въпрос за техническа грешка от страна на полицията или за злоупотреба с данни. „Една от вероятните хипотези е да е направена кола-двойник, тоест някой да се опитва да направи застрахователна измама, тъй като другата вероятност – за кражба на този автомобил – би била абсурдна. Той е в сграда, затворен е“, каза Георги Гълъбов от ИПИ.

Пенчев вече е пуснал жалба в полицията. Ще сезира и прокуратурата. Оттам уточниха, че ще започнат проверка, след като получат сигнала. От МВР отказаха коментар.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top