ТРИБУНА

Борисов на правителственото заседание: Длъжни сме да предложим управление

Честита победа! Омаловажават резултата ни. С това започна Бойко Борисов правителственото заседание днес.

Длъжни сме да предложим управление, добави той. За да има стабилност сме готови да дадем 10-20 депутата да подкрепят правителство.

Виждам огромна безотговорност от другите политически партии. След като похарчихме 150-160 милиона, изпитват неудовлетворено желание за нови избори. С удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв е ефектът от това – освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по планове за възстановяване след пандемията, която не е отшумяла”, добави премиерът.

„Тези, които са анти-ГЕРБ, имат прекрасна възможност да направят 200 гласа. Ако не го направят, това означават, че искат да хвърлят държавата в хаос. Това, мили опоненти, ще се върне в обратен знак на изборите”, категоричен бе той.

„Ние, като политически субекти, дадохме възможно най-добър резултат – пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. Заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%”, посочи Борисов.

И допълни: “Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите. Оттук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам”.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top