ДНЕС

Парите за АМ „Хемус“ осигурени, довършват я през 2024 г.

Парите за дострояването на магистрала „Хемус“ са осигурени, а самият аутобан ще бъде довършен през 2024 г. Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов по време на поредната му инспекция на аутобана- този път на участъка между Боаза и пресичането му с пътя Плевен-Ловеч.

Той подчерта, че дострояването на магистралата е основен приоритет на управлението му и допълни, че с довършването й след три години цяла Северна България ще се развива възходящо.

В момента навсякъде се строи, заяви още той, след което се обърна към светилото в роботизираната хирургия и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Плевен проф. Григор Горчев, който го придружаваше при инспекцията с думите: „Има едни дебелаци, където са умни и красиви, и говорят от името на младите, умните и красивите, иновативните, роботизираните. Я им кажи ти какво правиш в хирургията!

Като гледам, те със социалисти, с мутри не се занимават, само с нас

ние сме им интересни, но при нас са младите хора, иновативните, професорите, учените“.

По думите на Борисов се работи усилено по 52-километровия участък на АМ „Хемус“ между Боаза и пресичането с пътя Плевен-Ловеч, като вече били изградени десетки мостове, най-дългият – над 1,2 км. Следващите 82 километра от магистралата в посока Велико Търново са на етап подготвителни дейности, отчете още той, като обобщи: „Необратим е процесът“. След това се обърна отново към проф. Горчев и му заръча: „Даже и на твоя приятел Слави Трифонов му кажи какво си видял, защото така ще може да си ходи до селото“.

„Нашите опоненти не знаят защо правим пътни възели. Ако ги няма, селата излизат на протест, защото и те искат да се качат на магистралата. Само че един пътен възел струва пари.

На всяко село правим пътен възел, за да може хората да се прибират в селата

и да си ходят по вилите“, продължи още премиерът, като допълни: „Другите не са строили нищо, само до Правец и толкоз. Това е за целия регион – Севера и Северозапада“. А по-късно написа във Фейсбук, че продължава строителството на магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“, както и на скоростния път Видин-Ботевград, а на финалната фаза са конкурсите за строежа на магистралата Русе – Велико Търново. „Докато другите само приказват, ние всеки ден градим“, обобщи Борисов.

Преди инспекцията на магистралата пък премиерът инспектира новата спортна зала в град Бяла, област Русе, заедно със спортния министър Красен Кралев. Кралев уточни, че залата е струвала около 3 млн. лева. Борисов пък припомни, че в града първо са направени пожарната и училището, а сега и залата, която да се използва и като физкултурен салон.

Премиерът коментира и изборите, като посочи, че всички социологически агенции давали разлики между 4-5-6% между ГЕРБ и останалите партии.

„Може ли два дни преди изборите да водиш с толкова много при всички проучвания  и те се готвят да кажат, че изборите не са честни? Това отсега мога да го подчертая, защото са бити, победени, защото отново не са могли да защитят нито една своя програма. Как да защитиш програма, в която казваш, че ще вдигнеш данъците? Вкарваш в ужас хората. Затова вие само показвате, хората да си направят изводи – нищо повече“, обърна се Борисов към Кралев и допълни: „Никой не може да го оспори, затова, като ходят по студиата, се чудят какво да изтърсят. Онази госпожа, която толкова се молеше. Никога не съм записал човек през живота си, но май такива хора трябва да се записват. Сега щяла да изчегърта ГЕРБ. Ходи изчегъртай училищата, залата, това сме направили ние“, посочи Борисов. Той добави, че

единствената им цел е да вкарват суматоха на държавата и да няма стабилност

„Само в тази среда могат да виреят. Това хубаво ли е за народа, градовете, малките населени места?“, попита премиерът и продължи: „Досега БСП се хвалеха, че имат президент, оказа се, че той сам се издига. Дали го подкрепят или не, не го интересува. Досега се хвалеха, че това им е политически успех. Той човекът си спечелил изборите без тях, това им казва“.

Помогна на жени, закъсали на пътя

На жени, закъсали на пътя, помогнал премиерът на път за обиколката си в Плевенско. Това разказа самият той по време на инспекцията на магистрала „Хемус“. Докато пътувал натам с джипа, видял възрастна жена, която отивала към Плевен с дъщеря си, за да прибере съпруга си от болница „Сърце и мозък“ след поставен там байпас. Колата им обаче аварирала. Като чул историята, премиерът ги качил на джипа си и ги закарал лично до болницата и ги предал на лекарите там. „На пътя – неволите и съпричастността сближават хората. И най-човешкото е да помогнеш“, написа самият той по-късно във Фейсбук, като допълни, че желае здраве на семейството, „както и на всички българи, и на нашите медицински екипи, които днес денонощно са в битка с коронавируса“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top