РАЗСЛЕДВАНЕ

Кметът на София: Незаконно прокаран кабел убил 16-годишния Людмил

“Пред паметта на Людмил и пред близките му дължим много ясни отговори. Всички обстоятелства около този фатален инцидент трябва да бъдат разкрити. Да бъдат разкрити конкретните отговорници, чиито действия или бездействия доведоха до смъртта на едно невинно дете. Веднага след случая разпоредих проверка, която приключи”. Това заяви на брифинг по повод трагичната смърт  на 16-годишния Людмил кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Конкретно за кабела, за който се смята че е причина за трагедията води до един от обектите, които са на територията на болницата. Този кабел е поставен напълно незаконно, но за обекта има сключен договор с ЧЕЗ за предоставяне на ел енергия”, заяви столичният градоначалник.

По думите й наистина има много въпроси към ЧЕЗ, защото договора е сключен на базата на една хвърчаща бележка от 2011 г. На базата на нея се сключва договор за присъединяване. В договора се казва, че за да се подаде напрежение следва да има няколко документа.

“Очаквам и вярвам че проверката ще бъде направена бързо, за да бъдат установени конкретните виновноци. Имаме подавано напрежение, без да има никакви документи за въвеждане в екстлоатация, т.е. напълно незаконен обект”, посочи още Фандъкова.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top