ДНЕС

Маските на открито-задължителни в Кюстендил

Задължително става носенето на маски на открити обществени места, стана ясно след проведено онлайн заседание на Областния оперативен щаб в Кюстендил. Предстои от своя страна РЗИ да излезе със заповед в сряда.

Предвижда се мярката да бъде за 14 –дневен срок. Отделно от това се въвежда филтър на територията на поликлиниката, няма да бъдат допускани хора с температура. Новите по-строги мерки са във връзка с бума на заболели от коронавирус в областта. Само за денонощие в област Кюстендил има 58 нови положителни случаи. По общини новозаразените са Кюстендил – 34, Дупница – 14, по четирима са новозаразените в Бобов дол и Бобошево, двама са в Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 75 души. Двама пациенти са интубирани и в реанимация, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.

Седем лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Пациентите са в средно тежко състоя и на кислородна терапия.

Четирима са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница /като един от тях е с доказан PCR, а останалите с положителни бързи антигенни тестове/. Всички пациенти са на кислородна терапия.

Двама души са починали през изминалото денонощие – жена на 74 г. от община Кюстендил и мъж на 55 г. от община Невестино. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top